FILOSOFIE

FILOSOFIE ACHTER HET GRIP CONCEPT

Ons systeem is gebaseerd op de meest primaire emotie die we allemaal voelen in gevaarlijke situaties: ANGST. Van nature kennen we 2 primaire reacties op angst: VERMIJDEN of CONTROLEREN. In de praktijk betekent dit: ‘wegrennen’ of ‘grip krijgen’. Controleren betekent niet: het gevecht aangaan. Dat impliceert namelijk een enorm risico: elk gevecht kan een onverwachte wending nemen. Daarom werken we vanuit de gedachte van het controleren van JEZELF (psychologisch en fysiek) de ANDER (fysiek en emotioneel) en de SITUATIE (vanuit tactische analyse).

GRIP OP JEZELF

GRIP OP DE ANDER

GRIP OP DE SITUATIE

BIOMECHANICA

Natuurkundige mechanica van het menselijk lichaam

TACTISCHE ANALYSE

Analyse van omgeving, gevaren en gedrag

WAPENS

Verdediging tegen alle mogelijke wapens

ELEMENTEN VAN HET CONCEPT

TECHNIEK

Unieke selectie van vechtsport technieken

PSYCHOLOGIE

Kennis over angst en primaire reacties

REALITY SIMULATION

Het plaatsen van opgedane kennis in realiteit

DE OPRICHTERS

GRIP is opgericht door drie mensen met een zeer diverse achtergrond en verschillende kennisgebieden. Hoofdinstructeur en directeur is Fred Wekema. Met ruim 30 jaar vechtsport ervaring (o.a. 4e Dan Taekwon-do, Level 7 Instructor Commando Krav Maga) is hij het technische brein. Naast zijn inhoudelijke kennis is Fred voornamelijk bezig met het perfectioneren van ‘de manier van lesgeven’. Zijn stijl kenmerkt zich door met oog voor ieder individu te werken aan trainingen die effectiviteit en plezier combineren. Fred is belast met de dagelijkse leiding van GRIP en ook gecertifieerd instructeur voor o.a. de PROFESSIONAL trainingen voor bedrijven en instellingen.

Hendrik van der Veen is een ervaren vechtsporter en instructeur (o.a. Level 4 CKM, Jiu Jiutsu ) die gespecialiseerd is in het nabootsen van realistische situaties. Hij is een perfectionist die technieken weet af te stemmen en verfijnen met elke student individueel. Binnen GRIP is hij instructeur en examinator, belast met het creëren van reality-based situaties. Dankzij Hendrik kun je een conflict situatie in een kroeg omgeving naspelen, of een realistische ruzie aan een receptie-balie.

Arvid Buit is liefhebber van vechtsport (o.a. Level 3 CKM, MMA) en vanuit zijn vakgebied (master executive coach) gespecialiseerd in de psychologie van mensen in macht- en angst situaties onder stress. Hij brengt zijn ervaring en kennis op het gebied van ‘know thyself’ binnen in het bedrijf. In het DEFENCE concept is hij belast met lessen die gaan over o.a. het voorkomen van de ‘freeze-response’ en het inschatten van de situatie en je tegenstander.

Samen geloven we in de kracht van fysieke- en mentale controle. Of kort gezegd: GRIP 

 

FRED WEKEMA

FRED WEKEMA

Directeur & Hoofdinstructeur / SPORTS, DEFENCE, COMBAT & PROFESSIONAL

HENDRIK VAN DER VEEN

HENDRIK VAN DER VEEN

Instructeur COMBAT / Reality Specialist / Examinator

ARVID BUIT

ARVID BUIT

Concept & Marketing / Instructeur DEFENCE

MELD JE NU AAN VOOR EEN PROEFLES

STEL HIER JE VRAAG AAN HET GRIP-TEAM

4 + 14 =